фундаментні роботи

Фундаментні роботи

02.07.2018

Фундамент – основа будь-якої будівлі. Всім відомо, що без міцного і правильного фундаменту неможливо побудувати надійний будинок, тим більше, якщо мова йде про приміщення великої площі. Тільки правильно виконаний розрахунок і професійно виконані фундаментні роботи можуть гарантувати безпеку і надійність будівлі.

Технологія будівництва фундаменту включає в себе такі етапи, як:
1. Аналіз і геологічна оцінка грунту.
2. Підготовка підстави для фундаменту.
3. Підготовка ґрунту, яка включає в себе ущільнення грунту в необхідних місцях.
4. Армування бетонних конструкцій.
5. Монтаж опалубки фундаменту.
6. Складання або бетонування фундаменту, в залежності від виду фундаменту.
7. Гідроізоляція готового фундаменту.

Тільки професійний і якісний аналіз грунту може визначити несучу здатність конкретної земельно ділянки. Без цього аналізу і комплексу робіт з землею майбутнє будівлі ризикує покритися тріщинами через нестабільність грунту.

Для того щоб несучі здібності фундаменту відповідали розрахункам, необхідно використовувати тільки якісні будівельні суміші та матеріали, суворо дотримуватися технологій будівництва фундаменту.

В цілому фундаменти ділять на:
• монолітні фундаменти;
• збірні або стрічкові фундаменти.

Монолітні фундаменти ідеальні для будівництва на нестабільних грунтах. Такому фундаменту не страшний високий рівень грунтових вод. Відрізняються такі фундаменти відмінною витривалістю і здатністю служити підставою для громіздких і важких багатоповерхових будівель.

Збірні фундаменти складаються із сполучених між собою фундаментних плит. Такий фундамент менш стабільний, але для деяких будівель є оптимальним, так як вартість такого фундаменту трохи нижче, ніж монолітний. До того ж, будівництво збірного фундаменту відбувається набагато швидше, ніж монолітного.

Який би тип фундаменту ви не обрали, будівництво фундаменту варто довіряти тільки професіоналам. Адже надійність фундаменту – це надійність всієї будівлі в цілому. Будь-які помилки при будівництві фундаменту в майбутньому можуть привести до катастрофи.