Будівництво каркасних ангарів, їх переваги та недоліки

20.08.2018

На сьогоднішній день, в сфері будівництва ангарів існує конкуренція між каркасами з металу і арочними безкаркасними спорудами. У будь-якому випадку будівництво ангарів будь-якого виду вимагає певних навичок і кожен з них має свої плюси і мінуси.

Розглянемо більш докладно основні переваги та недоліки каркасних ангарів. Найбільший плюс полягає в тому, що такі ангари можна будувати будь-якої форми і практично без будь-яких обмежень. Однак необхідно враховувати той факт, що з часом в місцях накопичення вологи (в місці з’єднання листа і каркаса) почнеться корозія металу. Тому в будь-який момент необхідно буде проводити частковий ремонт, а це досить проблематично, оскільки сам каркас – це несучий елемент і важко буде замінити будь-яку його частину.

У процесі зведення каркасних ангарів застосовують спеціальні сендвіч-панелі для спорудження конструкцій огорожі. Дане рішення не можна назвати найкращим, оскільки при постійній обробці поверхні конструкцій стики панелей стають не такими герметичними, що в свою чергу призводить до розвитку грибка і погіршує їх теплоізоляцію. Такі конструкції мають слабку ударостійкість, що надалі також впливає на стійкість всієї споруди.

До того ж будівництво ангарів каркасного типу, а саме спосіб монтажу, призводить до суттєвого подорожчання конструкції. В даному випадку в сендвіч-профілі додатково вставляється спеціальний утеплювач з мінеральної вати, потім зверху ставиться захисна мембрана, а потім додатково вся конструкція покривається додатковою обшивкою.

Такий спосіб побудови каркасних ангарів має ряд недоліків:

– велика маса ангара, в зв’язку з цим буде потрібно міцний фундамент;

– загальна вартість будівництва також буде залежати від витрат на транспортування великих панелей;

– вартість конструкції також збільшує застосування спеціальних покриттів для захисту від ультрафіолету і корозії;

– завдяки збірному типу каркасні ангари можна і легко розібрати, проте витрати на таку процедуру часто невиправдані, оскільки вони доходять до вартості нового ангара.

Але каркасні ангари продовжують користуватися популярністю, оскільки вони прості в конструкції, а також швидко збираються і розбираються.

В такому питанні як будівництво каркасних ангарів вам допоможе “БК СОЛІД”. Команда професіоналів виконає для вас проект будь-якої складності.