Технології монолітного будівництва

20.08.2018

Одним з найбільш затребуваних напрямків на сьогоднішній день є монолітне будівництво, яке застосовується для зведення самих різних споруд. Процес такого будівництва включає в себе створення елементів конструкції із застосуванням суміші, яка складається з бетону, а також опалубки. Сама ж опалубка служить своєрідною формою для заливки бетону. Таким чином, будівництво монолітних будівель неможливо без застосування опалубки, додає конструкціям жорсткість і стійкість.
Величезну популярність при зведенні монолітних споруд придбали незнімні опалубки з дуже легкого матеріалу – пінополістиролу. Така опалубка включає в себе панелі з полістиролу, які з’єднуються спеціальними перемичками. Вони отримали велику популярність за рахунок своєї маленької ваги і легкості монтажу.
При виборі матеріалів для обробки зовні і всередині приміщення слід також звернути увагу на їх горючість, пінополістирол в свою чергу добре піддається горінню. Як правило, для таких робіт використовують листи з гіпсокартону, які клеять зверху полістиролу. Після цього фасад будинку штукатурять або покривають різними облицювальними матеріалами.
У монолітному будівництві ще застосовують і спеціальні розбірні опалубки. Наприклад, їх використовують для будівництва офісних будівель або цивільних багатоповерхівок. В даному випадку конструкція може складатися з зовнішньої стіни з утепленим фасадом або ж монолітною з внутрішнім утепленням. Такі варіанти використовують відповідно при великих або маленьких обсягах будівництва.
Незважаючи на те, що на сьогоднішній день будівельний ринок пропонує дуже багато пропозицій щодо різноманітних послуг, але не кожна компанія береться за будівництво монолітних будівель і мало хто зможе виконати таку роботу якісно і в стислі терміни. Це обумовлено тим, що таке будівництво є інновацією в даній сфері і вимагає певних знань і технік виконання. Однією з професійних компаній є «БК СОЛІД». Досвідчені інженери зі знанням справи зможуть довести до кінця весь комплекс будівництва монолітних будівель і без проблем дадуть довговічну гарантію на свою роботу.